Skotland - torsdag den 14. okt. 1999

Rejsen til Skotland

Tilbage

Sonny har inviteret sin kone Susanne med. Jens Oles kone er sendt på arbejde og kan ikke være med. Turen er planlagt sådan, at vi rejser til Edinburgh torsdag aften og det formelle program bliver gennemført fredag. Lørdag er til fri afbenyttelse og søndag rejser Jens Ole, Susanne og Sonny tilbage til Danmark. Marie og jeg har forlænget turen, så vi først skal rejse hjem onsdag. Det er jo med at benytte lejligheden til at se lidt af Skotlands smukke natur - og måske smage en enkelt whisky mere...

Turen starter kl. 16:05 på Fredericia banegård efter en sædvanligvis hård arbejdsdag. Nogen har bestemt, at vi skal med toget til Odense, hvor vi kan skifte til et lyntog, for at køre direkte til Kastrup Lufthavn. Det viser sig at også lyntog kører omkring Københavns Hovedbanegård, så det eneste udbytte vi har ved skiftet i Odense, er at komme til at sidde sammen med Jens Ole, der er hoppet på lyntoget i Vejle.

I lufthavnen er der ikke meget tid til at nyde den nye banegård. Vi er nemlig sent på den med at få tjekket ind, så det går i firspring - så meget som man nu kan springe med en 20 kg. rygsæk på ryggen.

Efter indtjek går det for fulde gardiner gennem hallerne, for at nå flyet. Vi kan ikke komme til at sidde sammen i flyet, idet vi rejser på forskellige klasser. Jeg regnede ikke med, at det har nogen særlig betydning, men deri tager jeg fejl! Det siger sig selv, at på et britisk flyselskab (British Midland) skal der være TYDELIG forskel på de forskellige klasser - og det er der!

Mens vi får serveret drikkevarer, mad, dessert og kaffe stort set oveni hinanden, tænker jeg meget på episoden med Benny Hill, der sparer 1 pund på en flyrejse, blot for at se, at der bliver gjort stygt forskel på ham og så de andre, der har spenderet 1 pund ekstra.

Vi skal være ualmindeligt hurtig for at konsumere det uddelte og derefter siddder vi i over en time i flyet, hvor der ikke sker noget. Hvorfor havde de så pokkers travlt med at få delt tingene ud, tænker Marie og jeg, der som de eneste er placeret på "pøbel-sæderne". Jo, de skal jo servere for "fjolserne" på de fine sæder, for de skal da have servering under HELE flyturen.

Vi når til Edinburgh og bliver vel modtaget af NCR's danske hold, Dorthe og Stig. De har lejet en bil, som kan transportere os i de kommende dage - en smart vogn med 7 sæder. I bilen går det - i den forkerte side af vejen! - til hotellet, hvor vi hurtigt checker ind.

Aftenen er godt fremskreden, men der bliver dog tid til en snak med Dorthe og Stig i hotellets bar, inden vi siger godnat til hinanden.

I morgen er jo den store dag..

Skotland kort (14. okt. 1999)

Tilbage